PNL a depus, luni, la Biroul Electoral Central lista de candidati la europarlamentare, impreuna cu aproximativ 1,2 milioane de semnaturi de sustinere, presedintele PNL Crin Antonescu precizand ca spera ca numarul de voturi obtinut in alegeri sa-l depaseasca cel al sustinatorilor declarati.

"Depunem aceste candidaturi cu speranta unei reprezentari demne in Europa, cu convingerea ca propunem oameni care - ma refer la cei care au mai avut un mandat - si-au facut datoria pe deplin si de asemenea cu speranta ca ideile, proiectele liberalilor din Romania se vor face simtite in structurile europene, in Parlamentul European", a declarat Antonescu, dupa inregistrarea candidaturilor pentru europarlamentare, transmite MEDIAFAX.

Liderul PNL a fost intrebat care este numarul de semnaturi stranse de liberali de la sustinatori.

"Aproape un milion doua sute de mii (...) Avem o tinta electorala, avem un target pentru rezultatul acestor alegeri, undeva la 25%. Sigur ca depinde de prezenta care se va inregistra, daca vom avea un numar de voturi - ceea ce sunt convins - comparabil, ba chiar mai mare cu numarul de semnaturi, atunci aceasta tinta pe toate estimarile de prezenta poate fi atinsa (...) Faptul ca, din cat vedem pana acum, PNL a strans cel mai mare numar de semnaturi, chiar mai mare decat PSD impreuna cu celelalte doua forte aliate, este un semn incurajator", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a mai fost intrebat daca este o garantie ca pe parcursul mandatului in PE liberalii romani nu vor trece la PPE.

Antonescu a replicat ca deocamdata ar trebui sa existe o atentie sporita asupra ascensiunii fortelor eurosceptice, cum este cazul Frantei sau al Marii Britanii.

"Cred ca, pana una, alta, familiile europene care au construit Europa unita, ma refer la liberali, la crestin democrati si la socialisti, ar trebui sa gaseasca numitorul comun, frontul de aparare a valorilor europene, a proiectului european (...) In legatura cu apartenenta noastra la ALDE nu exista niciun fel de dubiu. Mai mult decat atat, domnul Guy Verhofstadt va veni in Romania pe 6 aprilie, noi sustinem candidatura domniei sale la presedintia CE, lucrurile sunt foarte clare. Ce se va intampla pe parcursul anilor, nu sunt profet sa va spun acum", a mai afirmat Antonescu.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Lista PNL pentru alegerile europarlamentare este deschisa de Norica Nicolai, urmata de Adina Valean, Ramona Manescu, Cristian Busoi, Renate Weber, Eduard Hellvig, Mihai Turcanu, Claudia Benchescu, Romeo Stavarache si Andrei Muraru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.