PNL si-a lansat la Braila candidatii pentru europarlamentare, intr-un eveniment destinat organizatiilor liberale din regiunea Sud, apeland la o serie de elemente preluate din conceptul Ligii Campionilor, cu o "Cupa a campionilor" si imnul comptetitiei fotbalistice.

Lansarea candidatilor la europarlamentare, care s-a desfasurat in Sala Polivalenta din Braila in prezenta a circa 3.000 de simpatizanti, a debutat pe melodia imnului Ligii Campionilor. Cu ocazia acestui eveniment, liderii filialelor din Galati, Constanta, Braila, Tulcea, Buzau si Vrancea au sustinut cate un scurt discurs, urmati de primii cinci candidati ai PNL pentru Parlamentul European. Fiecare vorbitor s-a adresat salii de pe o mica scena pe care se afla, in loc de pupitru, un stativ pe care s-a aflat o cupa aurie, inscriptionata "Cupa EuroCampionilor".

Dintre europarlamentarii prezenti, Adina Valean a sustinut ca liberalii vin dupa cinci ani de mandat in Parlamentul European pentru a-si prezenta faptele, si nu doar vorbele. Ea a sustinut ca din 2007 pana in prezent prin demersurile sale a redus tarifele la roaming cu 80%, urmand ca pana in 2015 acestea sa fie eliminate definitiv, scrie MEDIAFAX.

De altfel, pe bannerele aflate in sala, pe care era ilustrata de asemenea o cupa, era inscriptionat alaturi de cinci stele: "EuroCampioni la fapte". Pe alte materiale de promovare, mesajele PNL alaturate imaginii lui Crin Antonescu sau celei a lui Klaus Iohannis au fost: "Unitatea aduce victoria/ Competenta castiga lupta".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a fost cel care a incheiat evenimentul, cu o metafora legata de copilul cu sanse materiale modeste care reuseste in viata prin invatatura.

"Romania nu este un copil sarac la masa Europei. Romania seamana poate cu un copil de origine modesta dat la o scoala inalta. Dar este un copil frumos, este un copil inteligent, este un copil care vrea sa invete, este un copil care vrea sa reuseasca (...) Vrem o Europa mai dinamica din punct de vedere economic si mai putin birocratica, o Europa in care povestile dulcegi ale socialismului nu mai merg si in care formulele populiste au dus, iata, la ridicarea unui val extremist si anti-european in tari care sunt leaganul si modelul democratiei, ca Franta si ca Marea Britanie. Vrem o Europa mai coerenta in politica sa externa, mai intelegatoare cu diversitatea si cu diferenta. Vrem o Europa unita, vrem o Europa cu actiuni si cu politici coerente, dar vrem o Europa in care indivizii, ca si natiunile, sa-si pastreze dreptul la diferenta", a spus Antonescu.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Ulterior, la solicitarea jurnalistilor, presedintele PNL a admis faptul ca a fost folosit conceptul Ligii Campionilor pentru lansarea candidatilor la europarlamentare. El a fost intrebat de ce a ales sa imprumute elemente din fotbal, de vreme ce s-a exprimat in mai multe randuri impotriva implicarii politicului in fotbal.

"E vorba de o simbolistica, nu introducem nicio politica in fotbal, nici fotbalul in politica, e vorba de o anumita simbolistica si cred ca in chestiunea asta nu este nimic incorect", a afirmat presedintele PNL.

De asemenea, el a comentat faptul ca pe scena folosita pentru discursurile liderilor politici a fost inlocuit pupitrul cu un stativ pe care a fost expusa "Cupa EuroCampionilor". "De langa o cupa (am vorbit - n.r.) , dar nu din cupa, adica nu inlocuim tribuna. Important e ce spunem. Ca spunem de pe un podium, ca spunem de la o scena, la un format, acestea sunt chestiuni de decor", a afirmat Antonescu.

Citeste si:
Real Madrid, FC Barcelona și Juventus Torino, admise în viitoarea...
Real Madrid, FC Barcelona și...

Seful campaniei PNL pentru europarlamentare, Marian Petrache, a sustinut ca ideea a apartinut unei alte persoane si este bazata pe faptul ca europarlamentarii PNL ar avea o anumita perceptie publica. "Am ales acest mod de lansare pentru ca, din analizele noastre, in perceptia publica europarlamentarii liberali sunt vazuti cel mai bine dintre toti europarlamentarii romani si, plecand de la acest aspect, pentru ca au o notorietate pozitiva foarte mare, ne-am gandit la acest concept de lansare. El este strans legat de dorinta filialelor noastre de a avea fiecare euroregiune romaneasca un europarlamentar care sa-i reprezinte la Bruxelles", a explicat Petrache.

Seful de campanie a PNL a fost intrebat daca a cerut acordul UEFA pentru a folosi imnul Ligii Campionilor in timpul campaniei pentru europarlamentare.

Citeste si:
Candidații propuși la CCR vor fi audiați în Comisia juridică
Candidații propuși la CCR vor...

"Nu am vorbit la UEFA, dar e un om care ne-a ajutat in alegerea acestui tip de lansare a candidatilor si nu cred ca o sa avem probleme. Nici nu m-am gandit macar", a replicat Petrache. In sprijinul sau a venit presedintele PNL: "Cunosc cativa oameni la UEFA, daca e ceva...".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.