Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, vineri, ca nu crede ca Rusia "se va extinde in Transnistria", apreciind ca aceasta nu poate ocupa "peste noapte" toate spatiile cu populatie rusofona.

"Nu cred ca Rusia va incerca sa se extinda si in Transnistria. Cred ca este un joc destul de periculos (…) Din punctul nostru de vedere, nu suporta comparatie Crimeea cu Kosovo sau Transnistria. Nu putem sa ocupam asa, peste noapte, toate spatiile. Asa gasim o comunitate rusofona peste tot in lume, si in Delta Dunarii sunt lipovenii si au o cultura rusofona", a declarat Valeriu Zgonea, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la PSD Arad.

Presedintele Camerei Deputatilor a spus ca in acest moment se desfasoara un exercitiu in Marea Neagra, la care participa Romania, Bulgaria si alte state membre NATO, transmite MEDIAFAX.

"Supraveghem tot spatiul aerian din aceasta zona. Incercam sa cream stabilitate (…) Cred ca este o abordare gresita a Rusiei, s-au incalcat foarte multe tratate internationale", a spus Zgonea.

El a adaugat ca Romania este preocupata de semnarea cat mai devreme a acordurilor de asociere cu Uniunea Europeana de catre Republica Moldova si Georgia, "cele doua tari care au avut curajul sa aleaga calea europeana".

Pe de alta parte, Valeriu Zgonea a spus ca instabilitatea politica din Ucraina creaza conditii favorabile Romaniei pentru atragerea investitorilor straini.
"Cred ca se pot reloca investitii. In acest moment, Romania este cel mai stabil stat est european", a spus Zgonea.

Presedintele Parlamentului de la Tiraspol, Mihail Burla, a cerut, marti, Moscovei sa analizeze posibilitatea anexarii legale a Transnistriei la Rusia. Cererea a intervenit dupa ce locuitorii din peninsula ucraineana Crimeea s-au pronuntat masiv in favoarea alipirii teritoriului la Rusia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.