Europarlamentarul Cristian Preda sustine ca Elena Basescu a strans o suta de mii de semnaturi si ar putea candida independenta la alegerile europarlamentare, el adresandu-i un apel sa vina pe lista Partidului Miscarii Populare.

"Elena Basescu a strans 100 de mii de semnaturi si ar putea candida independenta la europene. Nu stiu ce va decide sa faca. Personal, cred ca ar fi bine sa NU candideze independenta", scrie Preda pe blogul sau.

In opinia sa, daca ar candida ca independenta, Elena Basescu "ar face astfel un cadou nesperat PDL".

"Intr-adevar, nimeni nu-si doreste mai mult decat Blaga o asemenea varianta, fiindca divizand voturile pro-Basescu, o candidatura independenta i-ar da sefului PDL o sansa in disputa cu Miscarea Populara. O chem, de aceea, pe EBA pe lista PMP!", mai scrie Preda.

Si presedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca s-ar bucura ca Elena Basescu sa candideze la europarlamentare pe listele PMP, dar a precizat ca nu a avut o discutie cu aceasta in acest sens.

"Eu, personal, m-as bucura foarte mult ca Elena Basescu, pe care o cunosc de foarte multi ani, om politic la fel de tanar ca mine implicata in politica europeana, m-as bucura sa se regaseasca pe listele PMP, dar e decizia domniei sale. Nu am avut o discutie cu doamna Basescu pe aceasta tema", a precizat Tomac.

Fiica cea mica a sefului statului, Elena Basescu, are rezervat locul al doilea pe lista candidatilor PMP pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, daca se alatura acestei formatiuni.

Colegiul National al PMP a stabilit, potrivit eurodeputatului Cristian Preda, ca lista partidului pentru euroalegeri va fi deschisa de un europarlamentar in functie "sau de mai multi, daca se alatura Miscarii Populare, oferind astfel experienta acumulata in legislativul european".

Pana acum, Cristian Preda este singurul europarlamentar al PMP si, de altfel, el va si deschide lista partidului pentru alegerile din 25 mai.

Conform celor scrie recent de Preda pe blogul sau, daca un alt europarlamentar "se alatura" PMP, acesta automat il va urma pe lista.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.