Vicepremierul Liviu Dragnea a anuntat, joi, ca Romania isi va relua participarea la expozitia internationala de vinuri organizata anual, in luna noiembrie, la Hong Kong, precizand ca seful Executivului acestei regiuni i-a promis ca va promova vinurile romanesti, in special pe cele rosii, pentru ca "ii plac".

La finalul intrevederii pe care a avut-o cu seful Executivului regiunii administrative speciale Hong Kong, C. Y. Leung, vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii si Administratiei Publice, aflat intr-o vizita de lucru in aceasta zona, a declarat ca, in noiembrie, Romania isi va relua participarea la expozitia de vinuri care are loc anual in Hong Kong.

"Am stabilit ca Romania sa participe la expozitia care va avea loc in noiembrie, cu un pavilion serios, si domnul Leung mi-a promis ca va promova vinurile romanesti, pentru ca ii si plac, in special vinurile rosii", a spus vicepremierul roman, transmite MEDIAFAX.

Dragnea a mentionat ca C. Y. Leung i-a precizat doua marci de vinuri romanesti preferate, dar nu a vrut sa le faca publice.

"Mi-a zis doua marci din Romania, dar nu le pot spune mass-media, insa este o veste buna, pentru ca sunt cunoscute", a afirmat Dragnea.

Vicepremierul a precizat ca in aceasta regiune sunt preferate in general vinurile rosii, dar este apreciata totodata si calitatea vinurilor albe. Referitor la expozitie, el a amintit ca, anul trecut, Romania nu a fost prezenta la aceasta manifestare "din diverse motive", dar a anuntat ca, din acest an, se intentioneaza reluarea participarii.

"Hong Kong este cel mai mare hub de vinuri, cea mai mare platforma de promovare si de tranzactionare a vinului din lume si exista facilitati foarte mari. Pot fi aduse vinurile aici cu zero taxe, fata de alta parte, si de aici pot fi preluate si vandute ieftin si foarte eficient in zona", a precizat Dragnea.

In ceea ce priveste costurile sustinerii si amenajarii standului pe care Romania il va avea in spatiul expozitional, Dragnea a spus ca acestea nu sunt mari, iar beneficiile sunt net superioare acestora.

Citeste si:
Dispariții subite în China. Vestea morții mai multor oficiali,...
Dispariții subite în China....

"Castigurile versus costurile la aceasta expozitie sunt mult mai mari", a mai afirmat vicepremierul.

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, se afla, in perioada 20-26 martie, in vizita de lucru in China, el fiind si coordonatorul Comitetului interministerial pentru monitorizarea indeplinirii angajamentelor asumate de Romania cu ocazia Reuniunii, la Bucuresti, in 26 noiembrie 2013, a sefilor de Guvern ai Republicii Populare Chineze si statelor Europei Centrale si de Est. Comitetul a fost infiintat in decembrie 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.