Partidul Miscarea Populara solicita Guvernului infiintarea a 400 de sectii de votare in diaspora pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, fata de 306, cate au fost in 2012 la alegerile parlamentare.

"Teoretic, toti cetatenii romani cu drept de vot, oriunde s-ar afla ei, pot sa participe la alegerile organizate de statul roman. In practica, insa, romanii de peste hotare sunt nedreptatiti. Cetateni de-ai nostri din numeroase comunitati de romani de peste granitele tarii sunt nevoiti sa calatoreasca sute sau chiar mii de kilometri ca sa ajunga la cea mai apropiata sectie de votare. Am cerut Guvernului sa faca ceea ce este normal fata de cetatenii sai: sa asigure tuturor posibilitatea de a-si exercita un drept democratic", a precizat presedintele Organizatiei pentru Romanii de Pretutindeni a PMP, Dan Radu Zatreanu, potrivit comunicatului PMP, transmite MEDIAFAX.

In solicitarea adresata Ministerului Afacerilor Externe si Departamentului Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni, PMP precizeaza ca aproximativ 3,5 milioane de romani cu drept de vot traiesc in afara granitelor tarii, iar sectiile de votare, in numar de 306, conform datelor publice pe site-ul MAE, nu acopera multe orase si regiuni unde traiesc comunitati de romani de peste 3.000 de membri.

PMP considera ca demersul sau vine si in intampinarea dorintei autoritatilor statului ca la alegerile din 25 mai, alegatorii romani sa participe la vot intr-un numar cat mai mare, se mai arata in comunicatul PMP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.