Traian Basescu a declarat, joi, ca Romania estimeaza ca la Consiliul European se va aproba etapa a doua de sanctiuni legate de Rusia, care vizeaza listarea demnitarilor rusi, ucraineni si crimeeni responsabili de anexarea Crimeei la Rusia.
El a spus, la plecarea spre Bruxelles, unde va participa, joi si vineri, la reuniunea de primavara a Consiliului European, ca, teoretic, principalul obiectiv al acestor lucrari este dedicat adoptarii unor masuri economice, dar, practic, principalul subiect va fi legat de Ucraina, transmite MEDIAFAX.

"Estimam ca se va aproba intr-o forma convenabila etapa a doua de sanctiuni legate de Federatia Rusa si vor fi discutii legate de etapa a treia, daca e oportuna si, daca da, cand isi in ce conditii. Etapa a doua se refera in principal la listarea demnitarilor rusi, ucraineni si crimeeni care sunt considerati principali actori ai anexarii Crimeei de catre Federatia Rusa si incalcarii suveranitatii Ucrainei, si, de asemenea, conturile, averile pe care le au in Europa", a spus presedintele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.