Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca presedintele Traian Basescu a promulgat Legea privind certificatele verzi anticipand ca urma sa piarda la CC, dar s-a facut ca nu intelege problema preturilor.

"Ma bucur ca presedintele a promulgat Legea anticipand faptul ca nu avea dreptate si ca urma sa piarda la Curtea Constitutionala. Pretul la energie va ramane cel putin la valoarea actuala, presedintele s-a facut ca nu intelege, nu era vorba de scazut, ci era vorba sa nu se dubleze preturile, am prevenit acest lucru in ultimul moment", a spus Ponta in sedinta de miercuri a Guvernului, transmite MEDIAFAX.

El a precizat ca, saptamana viitoare, Guvernul va aproba o hotarare de guvern in acest sens.

Curtea Constitutionala a respins, miercuri, ca inadmisibila, sesizarea presedintelui Traian Basescu in ceea ce priveste neconstitutionalizatea legii privind certificatele verzi, decizia fiind luata in unanimitate, a declarat presedintele CC, Augustin Zegrean.

Judecatorii CC au constatat, in unanimitate, ca este inadmisibila contestatia sefului statului privind legea certificatelor verzi, intrucat faptul ca Guvernul nu a notificat Comisia Europeana inaintea adoptarii actului normativ nu are efecte de natura constitutionala. Zegrean a precizat ca norma respectiva nu are rang constitutional.

Presedintele Traian Basescu a declarat, in 13 martie, ca a promulgat Legea de aprobare a OUG privind certificatele verzi, mentionand ca asteapta acum cu nerabdare scaderea preturilor la energie electrica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.