Vicepremierul Liviu Dragnea va conduce delegatia romana care va face, in perioada 20-26 martie, o vizita de lucru in China.

Conform sursei citate, vizita delegatiei romane debuteaza cu o intalnire, la Hong-Kong, cu C.Y.Leung, seful Executivului Regiunii Administrative Speciale Hong-Kong, iar vineri, la Shenzhen, sunt programate intrevederi cu reprezentantii unor companii din domeniul comunicatiilor si energiei: ZTE Corporation, Huawei si CGN (China General Nuclear Power Group).

In a doua parte a vizitei, Liviu Dragnea va avea o intalnire bilaterala cu Zhang Gaoli, viceprim-ministrul Republicii Populare Chineze.

"Vizita de lucru are ca principal obiectiv evaluarea stadiului de implementare a propunerilor de cooperare aferente intelegerilor intre Romania si China, semnate in luna noiembrie 2013. Principalele domenii pentru care au fost programate intrevederi sunt cele mai avansate din acest punct de vedere, respectiv sectorul energetic, transporturile si agricultura", precizeaza MDRAP, potrivit MEDIAFAX.

Liviu Dragnea conduce Comitetul interministerial pentru monitorizarea indeplinirii angajamentelor asumate de Romania cu ocazia Reuniunii, la Bucuresti, in 26 noiembrie 2013, a sefilor de Guvern ai Republicii Populare Chineze si statelor Europei Centrale si de Est. Comitetul a fost infiintat in decembrie 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.