Intrebat, miercuri, despre situatia din Transnistria, premierul Victor Ponta, aflat la Atena, a declarat ca guvernul pro-european de la Chisinau trebuie sprijinit si Romania are interesul sa sprijine acest guvern deoarece orice atac impotriva sprijina comunistii

"Reafirm sprijinul Guvernului Romaniei pentru Guvernul pro-european de la Chisinau, condus de prim-ministrul Leanca. Cred ca Romania are interesul sa sprijine acest guvern si cred ca orice atac impotriva domnului Leanca este un sprijin pentru Voronin si pentru comunisti", a spus Ponta, la finalul intrevederii pe care a avut-o cu premierul Greciei, Antonis Samaras, transmite MEDIAFAX.

El a aratat ca exista sprijin total inclusiv din partea Greciei, tara care detine in prezent presedintia UE, pentru ca Moldova si Georgia, sa semneze Acordul de asociere cu Uniunea Europeana poate in iulie, mai devreme decat era prevazut, respectiv luna noiembrie, si a apreciat ca, astfel, Moldova ar primi din partea UE un sprijin necesar pentru pastrarea independentei si pentru a se apara in fata fiecarei agresiuni.

"Trebuie sa sprijinim guvernul pro-european, nu sa-l atacam din motive nationale si, repet, intre Leanca si domnul Voronin, eu il aleg pe domnul Leanca", a spus Ponta.

Citeste si: Transnistria cere alipirea la Rusia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.