Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca se va deplasa miercuri in Romania, pentru a discuta cu omologul sau, Traian Basescu.

Timofti a declarat ca a discutat despre aceasta intalnire la telefon, cu presedintele Traian Basescu.

"Domnul premier a avut o intalnire cu premierul Ucrainei si au discutat mai multe subiecte. Eu voi pleca maine in Romania, la Iasi, pentru a discuta cu Traian Basescu. Cu vecinii trebuie sa traiesti bine. Leanca la Kiev, eu la Bucuresti", a declarat presedintele moldovean, adaugand: "A fost o solicitare a mea".

Potrivit MEDIAFAX, Timofti a declarat, de asemenea, ca Republica Moldova nu recunoaste rezultatele referendumului din Crimeea, considerand ca mizeaza pe rezolvarea problemelor prin dialog.

"Pozitia mea si a Republicii Moldova privind actiunile din Ucraina este ca nu recunoastem rezultatele referendumului din Crimeea. Consideram ca orice decizie aprobata in baza asa-zisului referendum nu este legala, constitutional si nu-l recunoastem. Este o incalcare. R.Moldova mizeaza si sustine reglementarea problemelor pe calea dialogului. In acest context, chemam toti factorii de decizie la calm si atitudine responsabila privind problema transnistreana. Republica Moldova pledeaza pentru reglementarea conflictelor pe cale pasnica", a adaugat Timofti.

Presedintele moldovean a declarat, de asemenea, ca a luat cunostinta de declaratiile Sovietului Suprem al Transnistriei, calificand aceste actiuni drept "contraproductive".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.