Victor Ponta a declarat, marti, ca regreta declaratia liderului PNL, Crin Antonescu, care a afirmat ca batalia nu se mai da cu Basescu, care iese din mandat, ci cu PSD-ul "cu tentatie de partid-stat".

Declaratia liderului PSD, premierul Ponta, a fost postata pe Facebook marti dimineata, inainte ca acesta sa plece in vizitele pe care le va efectua in Grecia si Albania,

"Regret aceasta credinta a lui Crin Antonescu! Eu ma bazez in continuare pe toti liderii, militantii si votantii PNL care nu uita cine este adversarul nostru si al Romaniei!", afirma Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a comentat astfel dupa ce, luni seara, la Realitatea TV, liderul PNL, Crin Antonescu, a afirmat ca, din acest moment, adversarul politic pentru liberali este PSD-ul, fara ca aversiunea fata de PSD sa se traduca printr-o simpatie fata de presedintele Traian Basescu.

"Adversarul nostru politic, de acum incolo, este PSD-ul. Aici se joaca alta carte, cartea antibasismului. Se joaca multe voturi, pe doua confuzii: confuzia ca oricine e antibasist e democrat, ceea nu e adevarat, si ca oricine e anti-PSD e pro-Basescu, ceea ce iarasi nu este adevarat", a spus Antonescu.

El a explicat ca aversiunea fata de PSD nu se traduce printr-o simpatie fata de presedintele Traian Basescu.

"Faptul ca PSD-ul e adversarul nostru politic principal si va fi in urmatorii ani nu inseamna deloc ca ne-am apropiat de Basescu, ci inseamna ca batalia pentru viitorul Romaniei nu se mai da cu Basescu, care iese din mandat, ci se da cu acelasi PSD pe care din pacate l-am redescoperit, cu acelasi partid cu tentatie de partid-stat nereprimata", a afirmat Antonescu.

Anterior, liderul PNL a respins categoric ideea refacerii USL dupa alegerile europarlamentare, idee sustinuta de Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu, subliniind faptul ca uniunea nu se va mai reface, in schimb PSD va simti ce inseamna ca liberalii sa fie in Opozitie.

El a comentat astfel declaratiile premierului Victor Ponta privind refacerea US dupa europarlamentare, afirmand ca seful Guvernului "nu are curaj fara camuflaj" si ca tinta acestuia este ca PNL sa obtina un rezultat prost la europarlamentare si "sa scape de Antonescu".

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Senat, intrebat despre refacerea Uniunii Social Liberale ca acest lucru se poate intampla, "si cu domnul Antonescu si fara domnia sa", acest lucru urmand a-l decide liberalii.

"Eu cred ca se poate intampla acest lucru, pentru ca dusmanul comun, domnul Basescu, doamna Udrea si sistemul lor, dupa cum vedeti, a prins curaj din nou", a spus Ponta, inainte de a intra la biroul presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu. El a tinut sa sa precizeze ca despre modul in care se poate reface aceasta alianta nu decide el. "Eu cred ca foarte bine putem si cu domnul Antonescu, si fara domnia sa, asta decid liberalii, nu decid eu. Poate vor altii. PNL este aliatul nostru in USL", a spus premierul.

Intrebat daca a discutat cu Crin Antonescu in ultima vreme, Victor Ponta a spus: "Nu am avut ocazia, dar o sa discut oricand cu domnia sa, nu exista niciun fel de restrictie din partea mea".

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.