Rusia a creat o serie de conflicte in jurul Marii Negre pentru a grabi atingerea obiectivului presedintelui Vladimir Putin de reconstruire a Uniunii Sovietice, a declarat Traian Basescu intr-un interviu acordat Associated Press, exprimand temerea ca Republica Moldova este "intr-un mare pericol".
"Daca ne uitam pe harta, vom vedea acest lant de conflicte inghetate" in jurul Marii Negre "care pot fi activate in orice moment", a declarat Basescu, referindu-se la conflictele din regiunile separatiste Abhazia si Osetia de Sud (Georgia), din Crimeea (Ucraina) si din Transnistria (Republica Moldova), transmite MEDIAFAX.

Prioritatile lui Vladimir Putin "par sa aiba legatura cu punctul de contact cu Uniunea Europeana si NATO", a continuat Traian Basescu, notand ca Ucraina si Republica Moldova sunt "o prioritate pentru Vladimir Putin, care vrea sa reconstruiasca Uniunea Sovietica".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.