Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a declarat, luni, ca scorul pe care PNL il va obtine la alegerile europarlamentare este foarte important, el aratand ca, daca PNL va lua un scor mic, atunci exista sanse mari ca USL sa se "reactiveze".

"Alegerile pentru Parlamentul European sunt un test si pentru toate partidele politice, si pentru alianta electorala PSD-UNPR-PC, dar si pentru PNL. Acum, dupa ce liberalii au plecat din USL si au tinut foarte mult sa rupa aceasta uniune politica, se intalnesc cu electoratul de unii singuri. E important ce scor vor lua. Daca vor lua un rezultat mic, eu cred ca sunt sanse mari ca USL sa se reactiveze, pentru ca nu e desfiintata", a spus Ivan, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca social-democratii stiu foarte bine ca nu toti liberalii sunt bucurosi de decizia Delegatiei Permanente si ca isi doresc refacerea USL. "Ne bazam pe dialogul pe care il avem cu colegii liberali si nu putem sa nu speram. Ne dorim ca dupa europarlamentare USL sa se reactiveze", a spus Ivan.

Intrebat daca PSD isi doreste reactivarea USL cu sau fara Crin Antonescu, Ivan a raspuns: "Cu PNL. Cu sau fara Crin Antonescu aceste alegeri sunt un test". "Liberalii se vor convinge daca au luat sau nu decizia buna. Noi credem ca decizia buna era sa ramana in USL", a precizat Ivan.

El a mai spus ca reactivarea USL este de dorit pentru ca o majoritate stabila asigura stabilitate si actului de guvernare, dar si pentru ca astfel se rezolva o problema de principiu, legata de ceea ce s-a promis electoratului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.