Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, ca problemele din invatamantul romanesc "sunt de cu totul alta natura", acesta fiind "gresit structurat", iar Codul etic aflat in dezbatere publica "nu este nici necesar si nici nu va rezolva ceva" in educatie.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, care a fost profesor de fizica inainte de a intra in administratie si a detinut functia de inspector scolar general, a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa, ce parere are despre Codul etic din invatamant aflat in dezbatere publica, afirmand ca acesta "nu este nici necesar si nici nu va rezolva ceva in invatamant”.

"Dupa parerea mea, nu este nici necesar si nici nu va rezolva ceva in invatamant. Problemele in invatamant sunt de cu totul alta natura. Invatamantul este gresit structurat in aceasta republica frumoasa", a declarat Iohannis, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, "prea multa lume invata teoretic, prea putini invata practic".

"Ajung toti la bacalaureat, dar numai jumatate il iau. Ceilalti sunt pacaliti de stat pentru ca au crezut ca vor lua si ei Bac-ul. Asta este problema fundamentala in momentul de fata pentru elevi. Pentru profesori, problema fundamentala este salarizarea total nesatisfacatoare si, de 25 de ani, li se tot spune: «Acum nu sunt bani pentru voi». Pentru toti ceilalti - daca ne uitam un pic la venituri - se pare ca au fost bani. Numai pentru dascali nu au fost niciodata bani. Pana nu se rezolva aceste doua lucruri, putem sa scriem coduri, etici si codiciluri cate vrem si nu se va imbunatati nimic", a spus Iohannis.

In plus, el considera ca inmultirea sanctiunilor si a interdictiilor pentru dascali nu va face altceva decat sa-i determine pe unii sa plece din sistem.

"Nu rezolva absolut nimic. Ba chiar s-ar putea, daca tot insistam sa platim putin dascalilor si sa-i biciuim in continuare de la toate nivelele, s-ar putea sa mai plece unii din sistem”, a adaugat primarul Sibiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.