Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, ca nu va candida la alegerile prezidentiale, fiind "undeva pe coada clasamentului" in intentiile de vot ale romanilor, chiar daca are "un procent relativ mare la incredere", candidatul partidului fiind Crin Antonescu.

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa, ce parere are despre declaratia lui Crin Antonescu in care acesta nu a exclus posibilitatea unei rocade pentru alegerile prezidentiale daca sondajele vor arata ca Iohannis este favorit, el spunand ca "nu se intampla acest lucru", transmite MEDIAFAX.

"Nu se intampla acest lucru. Una la mana, sondajele, dupa parerea mea, nu vor arata acest lucru, doi la mana, eu nu-mi doresc acest lucru. Candidatul PNL pentru Presedintie este clar Crin Antonescu, pe care-l voi sprijini si care va fi presedintele Romaniei", a declarat Iohannis.

Intrebat ce va face daca ii vor cere colegii din PNL sa candideze pentru Presedintie, Iohannis a raspuns: "Nu mi se va cere si nu voi candida".

Iohannis a precizat ca trebuie facuta distinctia intre intentia de vot a romanilor si increderea pe care acestia afirma ca o au intr-un politician.

"Nu conteaza nivelul de incredere in politicianul respectiv, ci intentia de vot. Pe intentie de vot domnul Antonescu sta bine, iar eu sunt undeva pe coada clasamentului, chit ca am un procentaj relativ mare la incredere. Nu e niciun paradox si acest lucru nu se va schimba semnificativ", a mai spus Iohannis.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca o candidatura la prezidentiale a lui Klaus Iohannis nu este in planul liberalilor, insa nu ar fi exclus un asemenea scenariu in conditiile in care prim-vicepresedintele PNL se va dovedi favorit in intentiile de vot.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.