Premierul Ponta s-a intalnit joi la Palatul Victoria cu reprezentantii conducerii Alro Slatina, iar premierul Victor Ponta a dat asigurari oficialilor companiei ca Guvernul sprijina intrarea in vigoare a legii privind certificatele verzi pana miercuri, 19 martie.

"Discutiile au fost centrate pe problema certificatelor verzi, in contextul dezbaterilor din spatiul public referitoare la Legea de aprobare a OUG 57/2013 (...) Primul-ministru cere presedintelui Romaniei promulgarea de urgenta a legii de aprobare a OUG 57/2013, pentru a rezolva problema semnalata de reprezentantii Alro si a evita generarea unor cresteri de preturi in domeniul industriei romanesti si al pretului pentru consumatori", se arata intr-un comunicat transmis de Guvern, scrie MEDIAFAX.

Ponta s-a intalnit, la Guvern, cu mai multi ministri pentru o discutie privind legea certificatelor verzi, la Palatul Victoria venind ministrul Economiei, ministrul delegat pentru Energie, dar si ministrul Justitiei.

OUG 57/2013 stabileste ca, incepand din 1 iulie 2013, producatorii de energie regenerabila vor primi numai o parte din certificatele verzi cuvenite, urmand sa le recupreze din 31 martie 2017.

Potrivit actului normativ, se amana pana in 2017, acordarea unui certificat verde pentru producatorii de energie in hidrocentrale noi cu puteri instalate de pana la 10 MW, un certificat verde pentru companiile care exploateaza parcuri eoliene si doua certificate verzi in cazul producatorilor de electricitate fotovoltaica.

Anterior, se acordau trei certificate pentru hidrocentrale, doua pentru energia eoliana si sase pentru capacitatile fotovoltaice.

OUG 57 este subiect de disputa intre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta. Basescu sustine ca OUG 57 este neconstitutionala intrucat in aprobarea ei nu au fost respectate etapele de notificare si pre-notificare a Comisiei Europene, ceea ce poate atrage declansarea unei proceduri de infringement impotriva Romaniei. Basescu a sesizat, in luna februarie, Courtea Constitutionala privind acest subiect.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Basescu a declarat, marti, ca Legea certificatelor verzi este in Parlament si a fost retrimisa pentru ca trebuia sa aiba avizul Comisiei Europeane. El a precizat ca nu are nimic impotriva sa fie promulgata imediat ce sunt indeplinite toate procedurile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.