Premierul Victor Ponta s-a intalnit, la Guvern, cu mai multi ministri pentru o discutie privind Legea certificatelor verzi, la Palatul Victoria venind ministrul Economiei, ministrul delegat pentru Energie, dar si ministrul Justitiei.

Peste 150 de sindicalisti ai federatiilor din industrie au pichetat miercuri sediul Curtii Constitutionale, cerand solutionarea urgenta a ordonantei de urgenta privind producerea energiei din surse regenerabile, oprirea suprataxarii energiei electrice si liberalizarea rapida a pretului la gaze naturale.

Protestele sindicalistilor continua joi la Guvern, transmite MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca proiectul de lege din Parlament privind energia regenerabila mentine la 11% cota din consumul total de electricitate pentru care sunt acordate certificate verzi, iar in lipsa acestei legi acest nivel va creste, din aprilie, la 15%, generand si cresterea facturii.

El a sustinut ca nepromulgarea legii de catre presedintele Traian Basescu este motivata de interesul acestuia in a sprijini companii private sa recupereze mai repede, prin cresterea pretului in factura, investitia efectuata in energia regenerabila si a afirmat ca seful statului a preluat cu "copy-paste" argumentele Asociatiei Producatorilor de Energie Regenerabila, care are un interes comercial direct.

Premierul a explicat ca Guvernul va fi obligat sa emita o ordonanta de urgenta cu acelasi obiect pana la 1 aprilie, daca presedintele nu promulga legea.

La randul sau, presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca "bietii sindicalisti de la ALRO care au manifestat in fata Curtii Constitutionale au fost pacaliti" si le-a transmis ca au fost mintiti de premierul Victor Ponta pe tema cresterii pretului la energie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.