Parlamentarul formatiunii de extrema dreapta Jobbik Szavaly Istvan spune ca Traian Basescu nu poate interzice prezenta membrilor partidului Jobbik in Romania si ca seful statului "stie foarte bine" ca printre membrii formatiunii sunt si cetateni romani, potrivit portalului de stiri maszol.ro

Deputatul Jobbik Szavay Istvan a declarat, miercuri, portalului de stiri maszol.ro, ca Traian Basescu nu poate sa interzica prezenta membrilor partidului in Romania, adaugand ca nu crede ca intr-o tara membra UE pot fi interzisi parlamentarii unui alt stat membru UE, transmite MEDIAFAX.

Szavay Istvan a precizat ca Traian Basescu "stie foarte bine" ca Jobbik are printre membrii sai si cetateni romani.

Potrivit parlamentarului Jobbik, in ultimele luni de mandat seful statului roman incearca, precum "un leu fara dinti", sa se foloseasca de cartea nationalista.

Parlamentarul Jobbik a mai spus ca insusi prefectul de Mures (n.r. - Corneliu gorsu) a recunoscut, intr-o declaratie, ca nu membrii Jobbik sau ai Garzii Maghiare sunt responsabili de ceea ce s-a intamplat la Targu Mures.

"Doar ca domnii jandarmi nu au cunoscut bine simbolurile", a spus Szavaly Istvan.

La intrebarea portalului de stiri maszol.ro in ce calitate au participat la manifestarile de la Targu Mures, de luni, Szavaly a raspuns ca el si presedintele partidului, Vona Gabor, nu au participat ca persoane private.

"Un parlamentar si presedintele unui partid din Ungaria nu sunt persoane private", a spus el.

Citeste si: Basescu cere interzicerea membrilor partidului Jobbik in Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.