Fostul deputat PDL Sorin Gheorghe Buta este urmarit penal pentru efectuarea de operatiuni financiare incompatibile cu functia, prin negocierea si semnarea unor contracte ale firmei la care sotia sa era asociat, informeaza Directia Nationala Anticoruptie.

Procurorii din cadrul DNA - Sectia de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Coruptie au dispus inceperea urmaririi penale fata de Buta Gheorghe Sorin, fost deputat in Parlamentul Romaniei, sub aspectul savarsirii infractiunii de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana, se precizeaza intr-un comunicat transmis, marti, de DNA.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2008-2012, Sorin Buta, in calitate de deputat, cu ocazia incheierii unor contracte de prestari servicii, a reprezentat interesele financiare si comerciale ale unei societati comerciale in care sotia sa avea calitatea de asociat, administrand in fapt societatea respectiva, scrie MEDIAFAX.

"Astfel, intre anii 2009 si 2010, suspectul Buta Sorin Gheorghe a participat la mai multe discutii cu reprezentanti ai autoritatilor locale, context in care a negociat, intocmit si semnat diferite contracte de prestari servicii. Obiectul acestor contracte a constat in acordarea de consultanta in materie de constructii/inspectie de santier, intocmind si semnand totodata facturi fiscale, toate acestea ca reprezentant al societatii anterior amintite. Valoarea totala a acestor contracte este de aproximativ 66.000 lei", se mai arata in comunicat.

Procurorii anticoruptie mai precizeaza ca Buta, in perioada 21.03.2011 - 20.03.2012, a fost angajat in cadrul unei societati comerciale, in baza unui contract individual de munca, in functia de diriginte de santier.

Activitatile desfasurate in aceste conditii sunt incompatibile cu functia de deputat, pe care Buta o indeplinea la momentul respectiv, sustine DNA.

Procurorii mai spun ca lui Sorin Buta i s-a adus la cunostinta calitatea de suspect, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

Sorin Buta a fost deputat in perioada 2008-2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.