Secretarul general adjunct al Senatului Horia Ioan Marinescu, numit luni, prin vot, de plenul Senatului, demisioneaza din functie din motive de incompatibilitate, conducerea acestei Camere constatand marti vacantarea acestui post.

Anuntul a fost facut, marti, de vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu, dupa sedinta Biroului Permanent.

Intrebat daca Marinescu si-a prezentat demisia, Cristian Dumitrescu a dat raspunsuri contradictorii.

"Nu am avut nicio demisie astazi. S-a constatat ca secretarul general adjunct este intr-o situatie de incompatibilitate, deci nu a fost o demisie. Practic nu isi exercita aceasta functie pentru ca ar insemna sa intre in incompatibilitate. Pe cale de consecinta, constatam vacanta postului, sigur, prin demisie, nu prin altceva si va trebui sa numim un alt secretar general adjunct”, a spus Dumitrescu, potrivit MEDIAFAX.

Chestionat in legatura cu situatia care a generat starea de incompatibilitate, senatorul PSD a spus ca nu o cunoaste.

"Ieri nu s-a stiut. Persoana respectiva a venit si ne-a spus ca se gaseste intr-o situatie de incompatibilitate. Nu m-am uitat in CV. In ceea ce priveste sustinerea acestei pozitii, a fost a unui alt grup parlamentar. Noi am inteles ca indeplineste toate conditiile si am intrebat. Persoana a constatat ca urma sa intre in incompatibilitate si a preferat sa isi prezinte demisia".

Horia Ioan Marinescu a fost numit, luni, secretar general adjunct, el intrunind 121 de voturi "pentru", patru voturi "impotriva" si sapte abtineri.

Inainte de votulpentru numirea lui Horia Ioan Marinescu ca secretar general adjunct, senatorul PDL Traian Igas a mentionat ca propunerea acestuia de catre grupul PC, asa cum se anuntase anterior, nu este valabila pentru ca "nu exista grup PC in momentul de fata".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.