Norica Nicolai, Adina Valean, Renate Weber, Eduard Hellvig, Ramona Manescu, Cristian Busoi, Claudia Benchescu si Mihai Turcanu s-ar putea afla pe primele opt locuri pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare, care urmeaza sa fie definitivata marti, la sedinta BPN al partidului.

In pregatirea discutiei de marti din BPN, luni seara a avut loc o sedinta cu liderii de filiale liberale, la care au luat parte si Crin Antonescu, Rares Manescu, precum si Marian Petrache, coordonator al campaniei PNL pentru europarlamentare.

Surse liberale au declarat pentru MEDIAFAX ca liderii de organizatii au prezentat, in cadrul a opt regiuni, cate un candidat pentru fiecare regiune, care beneficiaza de sprijinul filialelor.

Astfel, ar beneficia in continuare de sprijin politic pentru un nou mandat in Parlamentul European Norica Nicolai, Adina Valean, Renate Weber, Eduard Hellvig, Ramona Manescu, Cristian Busoi, Claudia Benchescu si Mihai Turcanu.

Conform surselor citate, de pe lista ar putea sa lipseasca, pe o pozitie eligibila, candidatura lui Ovidiu Silaghi, actual europarlamentar.

PNL si-a fixat ca obiectiv pentru alegerile europarlamentare obtinerea a opt mandate, echivalentul unui scor de 25% din optinile electorale.

Potrivit surselor citate, a fost pusa in discutie inclusiv candidatura vicepresedintelui PNL Mircea Diaconu, care ar fi beneficiat de sustinerea
organizatiilor PNL. Cu toate acestea, a fost ridicata problema unei eventuale invalidari a candidaturii sale de catre BEC sau a unei contestari din partea ANI, ca urmare a unei hotarari a ICCJ prin care a fost constatat incompatibil.

Intr-o astfel de situatie, PNL risca sa intre in alegeri cu o lista incompleta de candidati, fapt care i-ar periclita dreptul de a avea reprezentanti in fiecare sectie de votare.

Potrivit surselor citate, ideea candidaturii lui Mircea Diaconu ar putea fi luata in discutie din nou in cadrul sedintei BPN al PNL de marti.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca liberalii iau in serios o eventuala candidatura a lui Mircea Diaconu la europarlamentare, insa in cazul acestuia trebuie clarificata "o chestiune de natura juridica" pentru care s-a facut o solicitare la BEC.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Antonescu a fost intrebat daca este luata in calcul o eventuala candidatura la europarlamentare a lui Mircea Diaconu. "Evident ca, in ceea ce-l priveste pe domnul Diaconu, candidatura sa este una pe care noi o luam in calcul in cel mai serios grad. Este doar o chestiune de natura juridica pe care trebuie sa o verificam foarte bine. (...) S-a cerut un punct de vedere (de la BEC, n.r.), maine pana la decizie o sa-l avem", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca lista partidului pentru Parlamentul European va fi votata marti in Biroul Politic National. Antonescu a precizat ca nominalizarea candidatilor pentru europarlamentare va avea in vedere propunerile organizatiilor PNL din cele opt regiuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.