Social-democratul Cristian Dumitrescu a declarat, luni, dupa sedinta Biroului Permanent, ca alegerea noului presedinte al Senatului va avea loc in plenul de luni si pana la finalul sedintei conducerii s-au inregistrat doua candidaturi, ale lui Calin Popescu Tariceanu si Dumitru Oprea.

El a aratat ca alegerea presedintelui Senatului a fost depusa pe ordinea de zi a sedintei de plen de luni si ca au fost inregistrate doua candidaturi, pana la finalul sedintei conducerii Senatului, cea a lui Calin Popescu Tariceanu, cu sustinere din partea grupului PSD, PC si UDMR si candidatura liderului de grup PDL Dumitru Oprea.

Potrivit MEDIAFAX, Dumitrescu a precizat ca grupul parlamentar PNL nu a luat inca o decizie privind o caniddatura pentru sefia Senatului, aflandu-se inca in sedinta de grup.

Cristian Dumitrescu a aratat ca votul pentru presedinte se face pe buletine de vot si va fi ales cu votul a jumatate plus unu din votul celor prezenti. Daca nu se intruneste acest numar, se organizeaza un nou tur, pentru primii doi clasati.

BPN al PDL a decis, luni, sa il propuna pe senatorul Dumitru Oprea candidat la presedintia Senatului, a anuntat prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu.

"Azi am decis sa propunem un candidat pentru presedintia Senatului, e o pozitie de respect fata de institutie. Il vom propune pe domnul profesor senator Oprea. Aceasta pozitie a noastra este foarte usor de diferentiat de pozitia premierului, care a aplicat o palma catre propriul partid mergand pe o propunere din afara partidului", a precizat Predoiu dupa sedinta BPN al PDL.

Senatorul independent Calin Popescu Tariceanu a declarat, luni, ca USD i-a propus sa candideze la sefia Senatului, iar el a acceptat acest lucru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.