BPN al PDL a decis, luni, sa il propuna pe senatorul Dumitru Oprea candidat la presedintia Senatului, a anuntat prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu.

"Azi am decis sa propunem un candidat pentru presedintia Senatului, e o pozitie de respect fata de institutie. Il vom propune pe domnul profesor senator Oprea. Aceasta pozitie a noastra este foarte usor de diferentiat de pozitia premierului, care a aplicat o palma catre propriul partid mergand pe o propunere din afara partidului", a precizat Predoiu dupa sedinta BPN al PDL, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca democrat-liberalii il "arunca" in lupta pe Oprea, "cu sansa de a demonstra" ca PDL "are resurse" si ca procentul mic pe care democrat-liberalii il au in Senat "nu trebuie sa fie un handicap".

Predoiu a precizat ca nu este vorba despre "o razgandire" a democrat-liberalilor dupa ce presedintele PDL sugera luni dimineata ca partidul nu va avea un candidat pentru sefia Senatului.

Vasile Blaga a declarat inainte de sedinta BPN ca, atunci cand ai 20 de senatori, asa cum are PDL, "nu ai pretentia sa conduci Senatul".

"Cand ai 20 de senatori nu ai pretentia sa conduci Senatul Romaniei, dar vom vota impotriva oricarei propuneri care va veni din partea PSD", a spus luni dimineata Vasile Blaga.

Intrebat despre candidatura lui Tariceanu pentru sefia Senatului, Blaga a aratat ca acesta este "un solist" si ca daca PSD il propune democrat-liberalii voteaza impotriva.

"Cine il propune? El (Tariceanu - n.r.) e solo, solist, nu stiu, poate il propun cei de la PSD si vom vota impotriva acestei variante", a aratat Blaga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.