Ministrul de Externe Titus Corlatean va semna luni, la Kiev, un acord Romania-Ucraina, privind cresterea masurilor de incredere si de securitate.

De asemenea, la ora transmiterii acestei stiri, echipele de negociere romane si ucrainene discuta si o eventuala semnare a unui acord privind micul trafic de frontiera.

Corlatean va avea luni o intalnire cu omologul ucrainean, Andrii Descita, si cu presedintele interimar Aleksandr Turcinov. Este posibila si o intalnire cu premierul Arseni Iateniuk, inainte ca acesta sa plece in SUA, transmite MEDIAFAX.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean face luni vizita de lucru la Kiev, la invitatia omologului sau ucrainean, Andrii Descita.

"Vizita ministrului Titus Corlatean se inscrie in eforturile sustinute depuse de Romania, atat in cadrul structurilor europene si euro-atlantice, cat si in plan bilateral, pentru solutionarea pasnica, prin dialog, a crizei acute din Ucraina. Prezenta la Kiev a ministrului roman al afacerilor externe are loc pe fondul escaladarii tensiunilor privind peninsula Crimeea, parte integranta a Ucrainei independente si suverane", a anuntat, duminica, MAE.

De asemenea, potrivit ministerului, va fi abordat si un "set cuprinzator de aspecte aflate pe agenda bilaterala a relatiilor dintre Romania si Ucraina".

"Vizita a fost convenita cu ocazia convorbirii telefonice din data de 4 martie 2014, la initiativa partii romane, intre ministrul roman de externe si omologul sau ucrainean", a precizat MAE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.