Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean a declarat, sambata, in urma sedintei Curtii, ca sesizarea PDL-PMP privind Guvernul Ponta 3 a fost respinsa "ca inadmisibila".

"S-a respins ca inadmisibila, cu majoritate de voturi", a precizat presedintele Curtii Constitutionale.

Curtea Constitutionala s-a intrunit sambata, pentru a decide in urma unei sesizari a PDL-PMP, daca investirea Guvernului Ponta III a respectat rigorile Legii fundamentale, fiind chemata sa raspunda pentru prima data unei astfel de intrebari in privinta unei remanieri desfasurata prin proceduri parlamentare, transmite MEDIAFAX.

Judecatorii Curtii Constitutionale au trebuit sa verifice daca modalitatea in care noul Guvern, Ponta III, a fost investit in Parlament a respectat Constitutia, cu accent asupra programului de guvernare si asupra efectelor inlocuirii PNL cu UDMR in Executiv.

In mod formal, PDL-PMP au contestat doar constitutionalitatea hotararii Parlamentului prin care a fost realizata remanierea guvernamentala.

De altfel, o sesizare adresata Curtii Constitutionale care sa aiba efect juridic asupra pozitiei de premier a lui Victor Ponta, dar si asupra Guvernului in ansamblu, ar fi putut fi realizata doar de presedintele Traian Basescu ori sefii camerelor Parlamentului, in cazul unui conflict juridic de natura constitutionala.

Decizia Curtii Constitutionale a venit dupa ce presedintele Traian Basescu a acceptat sa semneze decretele pentru numirea noilor ministri ai Guvernului Ponta III. De altfel, decretele presedintelui au fost emise in baza hotararii Parlamentului, publicata intre timp in Monitorul Oficial.

Initial, seful statului a afirmat ca asteapta decizia Curtii pe aceasta speta pentru a se hotari, in functie de verdict, daca ii numeste pe noii ministri.

Totodata, Traian Basescu a renuntat si la posibilitatea de a solicita judecatorilor constitutionali solutionarea unui conflict juridic legat de noul Cabinet Ponta, posibil conflict care insa a fost stins odata cu semnarea decretelor.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.