Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean a declarat, sambata, inaintea sedintei acestei autoritati, ca sesizarea PDL si PMP referitoare la guvernul Ponta 3 "are obiect" si ca in procedura Curtii nu exista "renuntarea la judecata"

"Sesizarea are obiect. La procedura Curtii Constitutionale nu exista renuntare la judecata. Aici nu vine omul ca vrea sa vina . In procesele civile este un principiu, cel al disponibilitatii. Poti sa renunti oricand la judecata, inclusiv la drept. Aici, dupa ce suntem sesizati, trebuie sa dam o solutie", a expus Zegrean, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat care ar fi consecintele admiterii sesizarii PDL-PMP, Zegrea a raspuns: "Noi nu facem scenarii, noi aplicam Constitutia. Sa facem ca lumea sa fie conforma cu Constitutia. In rest, noi nu facem scenarii".

Presedintele Curtii a a mentionat ca nu a gasit un precedent al situatiei care trebuie solutionata intr-un alt stat al UE: "Lucrurile care se intampla la noi, in democratiile consolidate nu se mai intampla".

De asemenea, Zegrea a spus ca nu a primit textul noului program de guvernare. "N-am vazut programul. Am primit o scrisoare de la primul-ministru ca programul a fost trimis la Parlament".

Intrebat daca decizia CC ar putea fi amanata, Zegrean a raspuns: "Se poate intampla si asta".

El a remarcat faptul ca, in prezent, "exista o stabilitate si e bine ca exista".

PDL si PMP arata, in sesizarea depusa la CC, ca programul de guvernare aprobat de Parlament in decembrie 2012 a fost completat prin cooptarea UDMR, astfel ca hotararea privind modificarile din Guvern aprobata de plenul reunit marti este neconstitutionala.

In sesizarea PDL la CC democrat liberalii arata ca Parlamentul a aprobat o remaniere a Guvernului la propunerea primului ministru, dar ca hotararea adoptata de Parlament este neconstitutionala deoarece prin acordul incheiat de UDMR s-a modificat programul de guvernare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.