Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, vineri, ca a trimis CC punctul de vedere al Biroului Permanent al Camerei Deputatilor fata de sesizarea PDL si a deputatilor neafiliati privind Hotararea Parlamentului de modificare a componentei Guvernului.

"Sesizarea grupului parlamentar al PDL si a deputatilor neafiliati este inadmisibila", a precizat Zgonea, pentru MEDIAFAX, dupa sedinta Biroului Permanent al Camerei care a avut loc vineri dimineata.

El a reluat precizarile legate de prevederile constitutioanle in cazul in care premierul solicita remanierea Guvernului, dar si precizarile facute cu o zi inainte legate de atributiile presedintelui Romaniei in legatura cu depunerea juramantului de catre ministri, chiar in cazul unei sesizari la Curtea Constitutionala.

"Exista o decizie a Curtii Constitutionale care este foarte clara: obligatiile Parlamentului in momentul in care unilateral Guvernul decide modificarea structurii si a componentei politice. Stim care sunt limitele noastre. Daca Parlamentul acccepta cererea Guvernului, atunci adopta un proiect de hotarare care se publica in Monitorul Oficial", a mai spus Zgonea.

Si conducerea Senatului a propus Curtii Constitutionale sa respinga sesizarea PDL privind neconstitutionalitatea hotararii Parlamentului privind schimbarea structurii Guvernului si "nominalizarea de noi membri in Cabinet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.