Presedintele Traian Basescu a anuntat ca a ajuns la un acord cu premierul Victor Ponta, astfel ca miercuri el va semna numirea noilor ministri, iar Guvernul urmeaza sa-si asumea raspunderea in Parlament pe programul de guvernare

Presedintele a anuntat ca a discutat cu premierul despre situatia Guvernului, miercuri, dupa investirea lui Gabriel Oprea.

"Am ajuns la un acord, care consta in urmatoarele: Guvernul isi va asuma rasunderea pe un nou program, in consecinta, eu voi valida astazi ministrii care au trecut ieri prin Parlament, sper ca asa cum eu imi respect partea din acord, si partea care revine Guvernului sa fie respectata in termenii stabiliti", a spus Basescu, potrivit MEDIAFAX.

El a mai declarat ca i se pare important ca in aceasta situatie Curtea Constitutionala sa se pronunte.

Presedintele a spus ulteriror ca a semnat deja decretele la ora 16.30 si ca actele au plecat la Monitorul Oficial, la ora 18.00 urmand sa fie depus juramantul.

Miercuri dimineata, Gabriel Oprea a demisionat din postul de vicepremier, conditie convenita, marti seara, de premierul Victor Ponta cu presedintele Traian Basescu, pentru ca acesta sa preia, miercuri, ca titular, functia de ministru de Interne, avand in vedere noua structura a Guvernului.

El a depus juramantul ca ministru de Interne la ora 14.00.

Ceremonia depunerii juramantului lui Oprea a durat mai putin de 5 minute, iar presedintele Traian Basescu nu a spus nimic, fiind pentru prima data cand, dupa o astfel de ceremonie, presedintele Traian Basescu nu transmite un mesaj catre cel care preia portofoliul in cadrul Executivului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.