Curtea Constitutionala discuta sambata sesizarea PDL in cazul Hotararii Parlamentului privind noua componenta a Guvernului.

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat miercuri ca aceasta este "o situatie absolut noua", transmite MEDIAFAX.

Intrebat, la intrarea in sediul CC, daca este posibil sa cada Guvernul in urma analizarii sesizarii referitoare la Hotararea Parlamentului privind noua componenta a Guvernului, Zegrean a spus: "Sa dam noi joi Guvernul? Nu, nu facem noi asta. Numai Parlamentul poate sa dea jos Guvernul".

Zegrean a tinut sa mentioneze ca au fost si alte tari care au ramas fara Guvern pentru o perioada. "Vedeti ca au fost tari care... De exemplu, Belgia, un an jumatate nu a avut Guvern si se pare ca a dus-o mai bine in perioada aia", a adaugat presedintele Curtii Constitutionale.

Intrebat daca, in cazul in care efectele hotararii privind noua componenta a Guvernului sunt suspendate, Guvernul Ponta II ramane in vigoare, Zegrean a raspuns: "Da, pentru ca nu a fost demis acest guvern . (...) El functioneaza, tara este pe maini bune, nu? Este guvernata. Este in regula".

Si judecatorul constitutional Petre Lazaroiu a spus ca CC nu s-a mai confruntat cu o situatie de genul celei aparute in prezent in cazul validarii noului Guvern, aceasta fiind o problema delicata, dar care trebuie rezolvata rapid.

PDL si PMP arata, in sesizarea depusa la CC, ca programul de guvernare aprobat de Parlament in decembrie 2012 a fost completat prin cooptarea UDMR, astfel ca hotararea privind modificarile din Guvern aprobata de plenul reunit marti este neconstitutionala.

Liderul deputatilor PDL, Gheorghe Tinel, a declarat, miercuri, ca sesizarea la Curtea Constitutionala semnata de 37 de deputati PDL si 15 parlamentari neafiliati dupa validarea de catre Parlament a Guvernului a fost inregistrata marti noaptea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.