Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, in urma intalnirii cu premierul Victor Ponta, ca s-a stabilit sa fie asteptata decizia CC pe sesizarea PDL privind hotararea de marti a Parlamentului si sa nu fie asumata raspunderea pe un nou program de guvernare.

Kelemen Hunor a declarat ca Guvernul in functie nu are cum sa se angajeze in fata Parlamentului cu un program de guvernare pentru un alt guvern, care urmeaza sa fie investit.

"Am analizat, miercuri, la Guvern cu premierul Ponta situatia creata de presedinte si de votul Parlamentului. In acest moment exista o sesizare la CC formulata de PDL privind neconstitutionalitatea hotararii Parlamentului, iar vineri aceasta va fi dezbatuta. Trebuie sa asteptam o decizie a CC. In acest moment nu se poate asuma raspunderea pe programul de guvernare, pentru ca sunt cateva lucruri de care trebuie sa tinem cont. In primul rand, exista hotararea Parlamentului care din punctul nostru de vedere este valida si constitutionala, exista o structura a Guvernului cu ministri desemnati si votati. Guvernul in functie, Guvernul vechi nu are cum sa se angajeze in fata Parlamentului cu un program de guvernare pentru un alt guvern, care urmeaza sa fie investit. Este o situatie care ar crea un precedent periculos si ar fi o asumare foarte vulnerabila din punct de vedere juridic si constitutional. Cea mai buna solutie este sa asteptam decizia Curtii Constitutionale", a spus Kelemen, pentru MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, Guvernul si Parlamentul vor trimite un punct de vedere Curtii Constitutionale.

Surse oficiale declarau anterior ca liderii USD au decis ca Executivul sa nu schimbe programul de guvernare, ci sa astepte decizia Curtii Constitutionale privind validarea noului Guvern.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca "cea mai rapida solutie", pe care i-a si propus-o premierului Victor Ponta, este aceea a adoptarii, miercuri, in Guvern, a noului program de guvernare, asupra caruia sa fie asumata apoi raspunderea in Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.