Liderul liberal Crin Antonescu si-a anuntat, marti, in plenul Parlamentului, demisia din functia de presedinte al Senatului.

"Dragi colegi, eu demisionez din functia de presedinte al Senatului", a anuntat Crin Antonescu in plen.

Anterior acestui mesaj, presedintele PNL a spus in plen ca are o propunere pentru premierul Victor Ponta: "Domnule premier Victor Ponta, dumneavoastra vedeti in prezenta mea in fruntea Senatului semnul ca USL mai exista. Va spun eu, USL nu mai exista. Aveti curaj, ca sa ne convingem amandoi, sa demisionam amandoi din functiile pe care le-am obtinut la USL? Suntem aici, in plenul Parlamentului, e toata lumea, aveti consilierii, presa. Eu demisionez frumos din presedintia Senatului, pe care mi-a dat-o USL, dumneavoastra, din functia de premier, pe care v-a dat-o USL", a anuntat Antonescu in plenul reunit, potrivit mediafax.ro.

Antonescu a continuat: "Nu stiu raspunsul. Nu facem asta, nu aveti acest curaj. Dintr-un simplu motiv, nu din cauza ca trebuie sa treceti pe la Cotroceni, ca ati mai trecut, nu-i vorba, ci pentru ca, imi pare rau sa spun, dar e adevarat: Eu daca nu mai sunt presedintele Senatului, sunt acelasi, ba am chiar mainile mai libere. Dumneavoastra, daca nu mai sunteti prim-ministru, nu mai sunteti nimic".

In urma acestui anunt, parlamentarii liberali au scandat repetat "Demisia", la adresa premierului Victor Ponta.

Crin Antonescu, le-a multumit, in plenul Parlamentului, social-democratilor pentru colaborare, precizand ca nu ar putea spune ca e "o placere" sa faca "afaceri" cu acestia, dar si ca face un apel sa inceteze cu afirmatiile ca-i asteapta pe liberali sa se intoarca in Guvern, scrie realitatea.net.

In acelasi timp, liderul PNL a facut un apel la PSD sa inceteze cu afirmatiile legate de faptul ca asteapta intoarcerea liberalilor in Guvern.

"Incetati cu lucruri care nu sunt demne de partide mari, de partide parlamentare, de oameni politici adevarati. Incetati sa spuneti ca asteptati sa ne intoarcem, incetati sa spuneti ca lasati usile deschise la Guvern. Aflati, acceptati si invatati, ca exista si onoare si ca exista decizii politice care se respecta", a mai adaugat Antonescu.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Dupa anuntul demisiei din functia de presedinte al Senatului, Crin Antonescu a parasit prezidiul si a ocupat un loc in sala de plen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.