Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marti, in plenul Paralmentului, ca PDL va depune la Curtea Constitutionala o sesizare impotriva Guvernului, avand deja numarul de semnaturi necesare.

Blaga a anuntat ca parlamentarii PDL vor vota "la vedere" impotriva investirii noului Guvern.

"PDL va vota astazi la vedere impotriva investirii noului Guvern si vom depune o sesizare la Curtea Constitutionala impotriva Guvernului avand deja numarul de semnaturi necesare", a precizat Vasile Blaga, de la tribuna Parlamentului, scrie MEDIAFAX.

El i-a criticat atat pe premierul Victor Ponta, cat si pe liderul PNL Crin Antonescu, aratand ca USL "s-a rupt din cauza bataliei lor pentru scaune, pentru bani si pentru putere", iar Victor Ponta a inventat "teleguvernarea".

Blaga a mai spus ca PNL este la putere si nu in opozitie deoarece are prefecti si subprefecti in toata tara.

Liderul PDL a adaugat ca Ponta si Antonescu, "daca ar fi corecti", s-ar lua de mana si ar veni sa-si ceara scuze pentru "minciunile" spuse.

Anterior, presedintele PDL, Vasile Blaga a declarat ca grupurile parlamentare ale PDL au decis sa atace la CC hotararea Parlamentului pentru noul Guvern daca nu va exista asumarea raspunderii pentru noul program de guvernare.

Blaga a precizat ca, daca pana luni nu era niciun motiv de atacare a Guvernului la CC, dupa ce s-a semnat protocolul intre PSD si UDMR, s-a modificat programul de guvernare.

"De aceea, am luat decizia in grupurile parlamentare reunite sa atacam la CC daca lucrurile vor continua in aceasta maniera in care isi vor modifica programul de guvernare prin aceasta intelegere cu UDMR", a precizat Blaga.

Presedintele Traian Basescu propune asumarea raspunderii Guvernului pe programul de guvernare, el spunand ca se poate face exceptie, prin decizia BP reunite, de la termenul de 5 zile pentru asteptarea observatiilor la program si asigurand ca imediat dupa asumare numeste ministrii.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.