Romania este afectata de coruptie institutionala si exista tentative politice de compromitere a justitiei, constata Departamentul de Stat al SUA, denuntand discriminarea sistematica a romilor, abuzurile din penitenciare, amenintari la adresa jurnalistilor si declaratii antisemite.
"Probleme majore privind drepturile omului includ tratamentul inadecvat si hartuirea de catre agenti de politie si jandarmi a detinutilor si romilor, inclusiv moartea unei persoane in custodia politiei", se arata in raportul privind situatia din Romania pe anul 2013 intitulat "Practici in materie de drepturile omului", elaborat de Biroul pentru Democratie, Drepturile Omului si Munca al Departamentului de Stat american.

"Coruptia institutionala ramane o problema raspandita care afecteaza toate structurile societatii. Discriminarea societala sistematica impotriva romilor afecteaza accesul acestora la o educatie adecvata, la locuinte, la servicii medicale si la oportunitati de munca", precizeaza raportul privind situatia din Romania, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.