Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat ca va anunta joi infiintarea unui nou partid liberal si a precizat ca este interesat sa candideze la Presedintie.

"Nu ma intereseaza nici postul de ministru, nici de vicepremier, nici de presedinte al Senatului. Am fost premier. E caraghios sa-mi doresc mai putin. Poate imi doresc mai mult", a declarat Tariceanu la Antena 3.

Intrebat daca "mai mult" inseamna sa fie presedinte al Romaniei, fostul premier a raspuns "Da".

De asemenea, Tariceanu a afirmat ca daca USD i-ar prezenta varianta de a-i sustine candidatura la prezidentiale, ar fi interesat.

"Maine (joi - n.r.) anunt decizia de infiintare a unei noi formatiuni politice liberale, care va aduna oameni de valoare, nu doar nemultumiti din PNL, dar vreau oameni tineri, bine pregatiti, cu competenta, cu care sa dam un nou suflu USL. In acest sens, putem sa ne gandim si la candidatura pentru alegerile prezidentiale. Sunt convins de pe acum ca il voi invinge pe Crin Antonescu", a mai adaugat Calin Popescu Tariceanu, potrivit mediafax.ro.

"Eu vreau sa ma gandesc ca viitorul presedinte al Romaniei va fi o antiteza completa la ceea ce a fost Traian Basescu, nu o copie a lui Traian Basescu. (...) Eu cred ca romanii s-au saturat de stilul conflictual pe care Traian Basescu l-a promovat atata vreme. Crin Antonescu nu este decat un alter ego al lui Traian Basescu. Acelasi stil conflictual, aceeasi modalitate de a trata politica. (...) Eu vreau sa ma gandesc ca viitorul presedinte al Romaniei va fi o antiteza completa la ceea ce a fost Traian Basescu, nu o copie a lui Traian Basescu", a precizat fostul prim-ministru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.