Comisia de buget-finante din Senat a decis, marti, sa desfasoare o activitate de verificare a Autoritatii de Supraveghere Financiara, incepand cu martea viitoare, in prima faza, reprezentantii Consiliului de Coordonare al ASF fiind instiintati ca trebuie sa restituie banii luati pe prime.

Potrivit presedintelui Comisiei de buget-finante, Cosmin Nicula, in prima faza, la audieri vor fi invitati cei noua membri din Consiliul de Coordonare, cinci executivi si patru neexecutivi.

"Comisia de verificare se va axa pe doua etape. In prima etapa, pana martea viitoare, cei noua reprezentanti vor trebui sa faca dovada returnarii primelor la casieria institutiei. Dupa aceasta faza, vom intra in etapa de verificare si control asupra ASF", a spus Nicula, transmite MEDIAFAX.

Presedintele Comisiei de buget-finante a explicat ca aceste prime au fost luate in baza unei hotarari date de Consiliul de Coordonare, care, in opinia senatorilor din comisie, trebuie revocata, iar banii trebuie restituiti.

Intrebat ce se va intampla in cazul in care membrii din Consiliul ASF nu vor restitui aceste prime, Nicula a raspuns: "Vom termina sedinta de verificare a ASF in urmatoarele zece minute".

Citeste si:
Ciolacu: „Îmi doresc să rezolv și problema alocațiilor pentru copii”
Ciolacu: „Voi convoca un plen...

Presedintele Comisiei de buget-finante din Senat nu a dorit sa comenteze retinerea presedintelui ASF, Dan Radu Rusanu, el precizand ca institutia poate fi reprezentata la audieri in comisie de catre prim-vicepresedinte.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.