Ministrul delegat pentru IMM si Turism, Maria Grapini, a declarat marti ca nu mai poate ramane in functie mai tarziu de luna martie, pentru ca intra in campania electorala pentru alegerile europarlamentare, dar ca mediul de afaceri ar fi preferat sa ramana ministru.

"Nu pot ramane in functia de ministru mai tarziu de luna martie, pentru ca se va intra in campania electorala pentru alegerile europarlamentare. Dar daca se va face acum o restructurare a guvernului, nu mai are rost sa raman", a spus Grapini, potrivit MEDIAFAX.

Partidul Conservator a anuntat recent ca va participa la alegerile parlamentare pe o lista comuna, alaturi de PSD si UNPR, iar Maria Grapini va fi propusa pentru un loc eligibil.

"Eu cred ca un europarlamentar poate face mult mai multe. Mediul de afaceri prefera sa raman. Te acomodezi cu ei, incepi niste proiecte si, intr-un fel, te regreta cand pleci", a afirmat ministrul.

Grapini a adaugat ca a dialogat in fiecare luna cu Consiliul Consultativ din Turism si cu reprezentantii IMM-urilor.

Maria Grapini ocupa postul de ministru din decembrie 2012.

Grapini declara in decembrie, la bilantul a 11 luni de mandat, ca in acest an vrea sa creasca numarul de turisti straini cu 50%, dar nu a amintit ca in primele zece luni din acest an au fost cu doar 3% mai multi fata de 2012.

Ea a anuntat atunci ca si-a propus ca, in cazul in care ramane in functie un mandat intreg, contributia turismului la Produsul Intern Brut sa creasca de la 1,5% la 5%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.