Premierul Victor Ponta a spus, vineri, la Chisinau, ca in acest an, in Romania, la alegeri vor fi votate persoane, in timp ce in Republica Moldova va fi aleasa "o directie a tarii", el adaugand totodata ca Romania are dorinta si obligatia de a sprijini drumul european al Moldovei.

"2014 este un an cu alegeri in Romania si in Republica Moldova. In Romania alegem oameni, in Moldova alegeti o directie a tarii si nu pot sa va urez decat succes. Si daca elitele merg in directia buna, si noi politicienii, si oamenii, va vom urma", a spus Ponta in discursul sustinut in aula Academiei de Stiinte a Republicii Moldova, transmite MEDIAFAX.

Seful Executivului de la Bucuresti a subliniat faptul ca Romania are datoria de a ajuta tara vecina pe drumul integrarii europene.

"Romania are dorinta si obligatia de a sprijini drumul european al Moldovei. Romania are dorinta si obligatia de a respecta decizia dumneavoastra de a merge in aceasta directie europeana. Romania are in plus dorinta si obligatia de a face chiar mai mult decat face UE si de a face mai repede, pentru ca Moldova are nevoie de sprijin, are nevoie de experiente comune", a spus Ponta.

Premierul roman a mai spus ca, prin acordurile care vor fi semnate in cursul vizitei sale la Chisinau, Moldova va primi "de peste Prut", nu numai vorbe frumoase, ci sprijin si experienta.

"Aveti o sansa extraordinara de a invata din greselile Romaniei, ca sa nu le repetati. Puteti si trebuie sa repetati lucrurile bune care s-au facut in Romania", a afirmat Ponta.

Premierul Victor Ponta se afla, vineri, in Republica Moldova, la Chisinau, pentru o vizita oficiala in care se intalneste cu presedintele, cu prim-ministrul si cu presedintele Parlamentului moldovean, urmand sa participe si la deschiderea Forumului Moldo-Roman privind educatia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.