Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, ca aceia care nu ii canta in struna premierului Victor Ponta sunt catalogati drept "basisti" si a precizat ca ideea ca ar fi asociat cu Traian Basescu este o "obraznicie".

"Ce nu inteleg este de ce cineva confunda conditia de a fi impotriva lui Traian Basescu din punct de vedere politic cu conditia de a fi stupid (...) Nimic, dar nimic din ce a fost pozitia PNL sau a mea, Crin Antonescu impotriva lui Traian Basescu nu s-a schimbat. Cu un termen care ii este drag, nimic nu s-a reevaluat. Chestiunea este insa ca nu putem confunda asta cu stupiditatea", a declarat Antonescu, potrivit Realitatea TV.

Liderul PNL a afirmat ca s-a vazut "de vreo doua ori" cu Traian Basescu in intalniri care nu au fost publice, discutiile vizand doar teme de politica externa, si a precizat ca nu trebuie sa faca un "ritual" din atacarea lui Traian Basescu.

"Eu cu domnul Basescu, cred ca in afara imprejurarilor de investiri, de la care la unele am si lipsit in mod spectaculos, m-am mai intalnit de vreo doua ori. M-am intalnit. Nu au fost intalniri publice, am discutat chestiuni de politica externa intr-un caz si, mai precis, apropos de chestiunea cu Republica Moldova, pentru ca mergeam in Republica Moldova, pentru ca am fost in Republica Moldova, si pentru ca eu cred ca teme de politica externa ca aceasta sau ca oricare alta de asemenea importanta trebuie discutate chiar cu oameni pe care nu-i suporti – daca ei sunt presedinte, ministru de externe sau prim-ministru. Dar nu am discutat niciodata, nu am discutat... nu am pus la cale. Care ar fi interesul meu sa am o asociere sau o combinatie politica cu Traian Basescu? Dupa 10 ani in care Traian Basescu era tare si pe langa Traian Basescu castigai frumos, politic vorbesc", a mai adaugat Crin Antonescu.

"Daca nu-i canti in struna marelui PSD si mai ales marelui sau conducator, domnul Victor Ponta, esti basist. Daca nu-l injuri pe Traian Basescu din senin sau cand spune lucruri adevarate, esti inteles cu Basescu. Daca Basescu spune un lucru pe care cei mai multi dintre romani il spun probabil, ca de aia il spune si Traian Basescu: dom’le, Iohannis e bun, puneti-l acolo ca e un, ar fi un castig, inseamna ca ai o combinatie cu Traian Basescu", a concluzionat presedintele PNL.

De asemenea, Crin Antonescu a tinut sa sublinieze ca afirmatia ca ar fi "asociat cu Traian Basescu este o obraznicie pe care numai cineva care nu are niciun Dumnezeu in politica o poate face".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.