Premierul Victor Ponta a anuntat ca, in calitate de ministru interimar de Finante, va semna decizia de eliberare a lui Radu Ghetea din functia de sef al CEC, precizand ca proiectul de ordin a fost deja pregatit de fostul ministru Chitoiu, iar schimbarea va fi efectuata cel mai probabil luni.

Intrebat de jurnalisti daca in aceasta perioada de interimat va schimba structura conducerii la CEC Bank pentru a-l inlocui pe Radu Ghetea din functia de presedinte, premierul a raspuns ca da, transmite MEDIAFAX.

"Da. Sunt niste proceduri, eu semnez ordinul probabil luni", a spus Ponta, aratand ca fostul ministru al Finantelor Daniel Chitoiu a pregatit ordinul in acest sens, dar "nu a mai apucat sa-l semneze".

Ponta a preluat, joi, mandatul interimar de ministru al Finantelor.

In luna noiembrie, Chitoiu a afirmat ca a fost sunat de catre presedintele Traian Basescu, in urma cu doua-trei saptamani, care l-a rugat ca Radu Ghetea sa nu fie schimbat de la conducerea CEC Bank, fara a motiva aceasta interventie.

Declaratia a fost facuta in contextul in care Ioana Basescu, fiica presedintelui Traian Basescu, a luat, in 9 septembrie 2013, un credit in lei de la CEC Bank, in valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpara un teren de 290 hectare din judetul Calarasi, imprumut garantat cu soldurile prezente si viitoare ale unui cont deschis la CEC si cu terenul agricol achizitionat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.