Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, propus de PNL pentru posturile de vicepremier si ministru de Interne, spune ca PNL nu va renunta la aceasta idee si ca luni asteapta un raspuns de la PSD, el afirmand, totodata, ca PNL este pregatit oricand sa intre in opozitie, chiar daca nu isi doreste.

"PNL nu are cum sa renunte pentru ca aceste pozitii au fost intarite si la ultima sedinta a BPN", a spus Iohannis, joi, intr-o conferinta de presa, intrebat daca PNL este dispus sa renunte la posturile de vicepremier si ministru de Interne, transmite MEDIAFAX.

El a precizat ca PNL asteapta luni un raspuns de la PSD.

Iohannis a mai spus ca PNL, fiind unul dintre partidele mari din Romania si cel mai important reprezentant al dreptei, "este pregatit oricand sa preia guvernarea sau sa intre in opozitie daca lucrurile vor evolua in aceasta directie".

"Asta nu inseamna ca ne dorim sa intram in opozitie, Nu ne dorim acest lucru si am regreta daca am ajunge in opozitie, dar prin asta nu s-ar desfiinta PNL si nici nu ar intra in dificultate. Ar aparea o situatie care ar trebui gestionata bine. S-a dovedit ca un partid aflat la guvernare se erodeaza, iar un partid aflat in opozitie se intareste", a declarat Iohannis.

El a mai spus ca nu vrea sa faca un scenariu privind intrarea PNL in opozitie, atat timp cat "PNL incearca, de fapt, sa intre la guvernare".

"Suntem intr-o criza, nu e o criza mare, nu se compara cu crizele care apar la vecinii nostri. PNL si PSD nu se inteleg asupra remanierii guvernamentale, suntem in plin proces de negociere, iar presedintele PNL are mandat de negociere cu propuneri clare discutate in partid", a adaugat Klaus Iohannis.

Intrebat daca daca se impun alegeri anticipate, Iohannis a spus ca in Romania nu este "o criza politica generala, ci o criza de guvernare si nu este cazul organizarii alegerilor anticipate, fiind nevoie doar de rezolvarea crizei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.