Presedintele Basescu a declarat, miercuri, ca cere Parlamentului revocarea "imediata" a intregii conduceri a ASF, sustinand, referitor la aceasta institutie, ca este "o cloaca, unde si-au gasit loc de parcare toti clientii politici, altfel profund incompetenti si nepregatiti pentru aceasta munca".

Presedintele a declarat ca si dezbaterea publica si realitatile il obliga sa ceara revocarea imediata a intregii conduceri a ASF.

"ASF este o cloaca, in care si-au gasit loc de parcare toti clientii politici, altfel, profund incompetenti si nepregatiti pentru aceasta munca, fie ca vorbim de Dan Radu Rusanu, fie ca vorbim de Daniel Daianu, fie ca vorbim de Ursache, fie ca vorbim de sotia domnului Chitoiu, de Dan Mircea Popescu - ce legatura o avea Dan Mircea Popescu cu ASF, cand el a fost minsitru pe la Munca - fie ca vorbim de doamna Zgonea, de consilierii primului-ministru. Toata aceasta cloaca trebuie curatata de la ASF si facut din ASF o institutie cu autoritate profesionala si morala", a declarat presedintele, potrivit MEDIAFAX.

Seful statului s-a referit la Daniel Daianu, despre care a spus ca, desi are o imagine buna, il stie de cand era ministru in Guvernul Conventiei.

"Acolo nu a fost in stare de nimic, la televizor da din gura, inteligent chiar. Iar dupa ce s-a dovedit foarte priceput in afaceri personale cu Sima, a venit sa isi recupereze pierderile facand parte din conducerea ASF", a comentat Traian Basescu.

Presedintele a tinut sa il invite pe Daniel Daianu "sa aiba decenta de a-si recupera pierderile din alta parte".

Presedintele a mai spus ca Dan Radu Rusanu nu are nicio legatura cu piata de capital, si a adaugat ca taxele impuse, pentru a-si putea sustine salariile pe care si le-au dat, sunt nepermise si fac viata grea firmelor de pe aceasta piata.

"Daca priviti cu atentie la clientela din ASF, si la incompetenta din ASF, parca ar fi arborele genealogic al USL-ului acest ASF. Ii gasesti cu rude, cu nasii, cu cumetrii, cu toata lista de clientela. Arborele genealogic al USL-ului, asta este ASF-ul, si el este reprezentativ si pentru clientelism si pentru incompetenta", a mai spus Basescu.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Presedintele a anuntat ca cere Parlamentului, cel care controleaza ASF, sa isi ia rolul in serios si sa curete imediat aceasta institutie, organizand un sistem de desemnare a conducerii Autoritatii si a personalului care sa elimine clientelismul si incompetenta. "Nu ne putem juca cu o piata de 10 miliarde de euro", a mai declarat Traian Basescu.

"Se pare ca domnul Rusanu, domnul Daianu si domnul Ursache sunt cel mai bine platiti din lume pentru incompetenta lor. Luand veniturile primite de institutii echivalente din SUA si din toata Europa, nu gasim altii mai bine platiti decat ei. Si ei sunt platiti pentru incompetenta, nicinul nu are competente pe piata de capital. Se puteau selecta oameni care lucrau efectiv pe piata de capital", a mai spus seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.