Presedintele Traian Basescu face un apel la presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, sa nu ordone reprimarea protestatarilor din Ucraina, el aratandu-se "profund ingrijorat de valul de violenta si de pierderile de vieti omenesti produse in confruntarile de pe strazile Kievului".

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, este profund ingrijorat de valul de violenta si de pierderile de vieti omenesti produse in confruntarile de pe strazile Kievului, acolo unde protestatarii Euro-Maidanului se confrunta cu fortele de ordine. Romania a trecut prin confruntari violente, in Revolutia din 1989 peste 1.000 de persoane pierzandu-si viata in lupta pentru libertate si democratie. Am invatat atunci ca violenta nu este o solutie si ca optiunile trebuie cautate prin dialog democratic", se arata intr-un comunicat al Presedintiei, transmite MEDIAFAX.

Presedintele Romaniei face apel la presedintele Ucrainei sa nu ordone reprimarea protestatarilor.

"Domnul presedinte Traian Basescu face apel la presedintele Ucrainei, domnul Viktor Ianukovici, sa nu recurga la forta si sa nu ordone reprimarea protestatarilor. Un asemenea gest nu poate constitui o solutie democratica la criza de credibilitate a actualei majoritati parlamentare. Continuarea reprimarii manifestantilor prin violenta va duce, cu certitudine, la escaladarea confruntarilor si nu poate fi o solutie la actuala criza cu care se confrunta Ucraina. Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, face apel, totodata, la presedintele Ucrainei, domnul Viktor Ianukovici, sa gaseasca solutii prin dialog pentru a preveni cresterea numarului de victime la Kiev, dar si in alte zone din Ucraina", se mai arata in comunicat.

Citeste si: VIDEO Proteste violente la Kiev! Cel putin 21 de oameni au murit!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.