Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca premierul Ponta vrea sa tina liberalii la guvernare intr-o pozitie "de semivasalitate", ceea ce nu este acceptabil.

Intrebat, intr-o emisiune a postului B1 TV, daca Victor Ponta doreste sa forteze iesirea PNL de la guvernare, Antonescu a raspuns: "Mai grav, domnul Ponta, nu fac proces de intentie, vorbesc de un sentiment ca vrea sa tina PNL la guvernare, dar intr-o pozitie marginala, dependenta sau, asa, de semivasalitate. Asta nu este acceptabil pentru PNL".

Liderul PNL a precizat ca lui Ponta "i-a displacut profund ideea" ca PNL a propus o remaniere.

"Cred ca domnul Ponta stie foarte bine ca noi nu ne jucam asa cu ministerele, stie ca nu ar accepta Klaus Iohannis sa se duca la Finante, blocand de fapt demersul normal care se putea face si astazi, sa mergem in Parlament si sa fie ministru de Interne si vicepremier", a mai adaugat Antonescu.

"Doreste (Victor Ponta, n.r.) in continuare un guvern cu PNL, in conditiile si principiile USL, astia sunt oamenii, ai spus ca sunt ok, pune-i unde trebuie, chiar daca pentru asta trebuie sa mergem o ora in Parlament. Nu mai doreste acest lucru, atunci isi face un alt guvern, dar, atentie, dupa ce demisioneaza. Deci problema ca PNL pleaca de la guvernare, fuge de la guvernare, nu, asta nu se pune. Nu pentru ca ne-am crampona la macelarie ... nu, ci pentru ca nu ne-a adus domnul Ponta la guvernare", a concluzionat Antonescu, potrivit mediafax.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.