Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca in cazul in care premierul Victor Ponta va propune ministri interimari din partea USD pe portofoliile lasate libere de PNL, inseamna ca prim-ministrul doreste sa contruiasca alt guvern, care nu este al USL.

Antonescu a fost intrebat ce se intampla daca premierul Victor Ponta va propuneri ca interimari pe ministerele ramase libere in urma demisiilor ministrilor PNL pe oameni din partea USD.

"Inseamna ca deja nu mai este in interiorul, inseamna ca deja doreste sa construiasca alt Guvern si inseamna ca suntem intr-o cu totul alta logica politica, dar nu vreau sa ma gandesc la asta. Sigur, e o varianta, dar daca domnul Ponta nu mai vrea sa continue cu USL asa cum il stim, cu PNL ca partener, poate face acest lucru", a afirmat presedintele PNL, potrivit MEDIAFAX.

Liderul PNL a fost intrebat daca este incalcat protocolul USL prin constituirea Uniunii Social Democrate de catre PSD, PC si UNPR.

"Da, dar noi am fost cat se poate de toleranti, noi incurajam fortele politice tinere, noi suntem partizani ai tuturor formelor de pluralism intr-o societate democratica... sigur ca incalca. E articolul 9 cred, care arata foarte ca membrii acestei coalitii nu pot forma alte aliante, fie ele si electorale cata vreme sunt membri ai USL", a raspuns Antonescu.

El a mai fost intrebat daca USL este suspendata in momentul de fata.

"Nu, alianta nu e suspendata, dar Guvernul ca institutie are o problema", a mai spus liderul PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.