Presedintele Traian Basescu a criticat dur, luni, decizia premierului Victor Ponta de a nu publica demisiile ministrilor PNL in Monitorul Oficial si a precizat ca se gandeste sa depuna plangere penala impotriva sa.

"Guvernul functioneaza cu masuri care deja incalca Constitutia. Avem trei ministri care si-au depus demisia, ministrii deja nu mai vin la sedintele Guvernului, dar este un nou abuz tip Victor Viorel Ponta, plagiator de altfel. El are Monitorul oficial in mana si nu publica revocare ministrilor care au demisionat. Suntem iarasi in stilul de a guverna neconstitutional al lui Victor Viorel Ponta. El crede ca si guvernul functioneaza ca si doctoratele. Ti le iei prin plagiat, prin falsuri. Cred ca face o mare greseala nelasand sa se functioneze institutional. Practic, pe perioada de la demisie pana cand or rezolva problema trebuia sa fie niste ministri interimari dintre membrii cabinetului. Este nepermis ca intr-un stat democratic sa nu stii daca un ministru este sau nu este", a declarat Basescu, potrivit evz.ro.

Intrebat daca se gandeste sa depuna plangere penala impotriva premierului Victor Ponta, pentru coruptie si abuz in serviciu, Traian Basescu a afirmat ca "nu este departe ziua".

"Da, foarte posibil sa depun plangere penala, nu numai pentru coruptie, ci si pentru abuz in serviciu. E vorba despre decizii ale Guvernului, decizii personale, minciuna. Am cerut deja unui grup de juristi sa vedem daca un astfel de premier poate raspunde in fata legii sau nu. Am informatiile pe care le vedeti si dumneavoastra. Avem probleme de actiune guvernamentala si initiative ale premierului: abuzuri legislative, abuzuri prin care isi serveste clientela politica prin alocare de terenuri, ca la Braila, spre exemplu. Deci are foarte multe deja", a mai adaugat presedintele Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.