Partidele care formeaza Uniunea Social Democrata, respectiv PSD, UNPR si PC, detin, in acest moment, majoritatea absoluta in plenul comun al Parlamentului si, alaturi de grupul minoritatilor, beneficiaza de majoritatea absoluta si in Camera Deputatilor.

Pentru a detine majoritatea absoluta si in Senat, USD mai are nevoie de votul a doar doi senatori. Astfel, grupul PSD din Camera Deputatilor, in care activeaza si deputatii UNPR, cumuleaza 171 de deputati.

Potrivit MEDIAFAX, grupul PC din Camera Deputatilor totalizeaza 18 deputati, iar grupul minoritatilor nationale cumuleaza 17 deputati. Prin urmare, grupurile reunite PSD-UNPR, PC si cel al minoritatilor din Camera Deputatilor au in total 206 deputati.

In acest moment, exista 405 deputati, asadar majoritatea absoluta in Camera este de 203 deputati. In consecinta, cu un numar de 206 deputati, USD detine majoritatea absoluta in Camera Deputatilor.

La Senat, grupul PSD, in care activeaza si senatorii UNPR, cumuleaza 76 de senatori, in timp ce grupul PC din Senat are 8 senatori. Asadar, grupurile reunite PSD-UNPR si PC din Senat cumuleaza 84 de senatori.

In acest moment, exista 171 de senatori, asadar majoritatea absoluta la Senat este de 86 de alesi. In consecinta, USD ar mai avea nevoie de doi deputati pentru a atinge numarul de voturi care sa asigure majoritatea absoluta si in Senat.

In total, la nivelul intregului Parlament, grupurile reunite ale USL contabilizeaza 290 de parlamentari.

In acest moment, in Parlament exista 576 de parlamentari, asadar majoritatea absoluta in Camerele reunite este de 289 de alesi. Asadar, in plenul comun, USD detine 290 de parlamentari, cu unul peste numarul necesar care asigura majoritatea absoluta.

In conditiile in care USD ar forma o coalitie cu UDMR, care detine 18 deputati si 8 senatori, ar detine majoritatea absoluta atat in plenul reunit, cat si in fiecare dintre cele doua Camere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.