Presedintele Traian Basescu este invitat, in luna martie, la Congresul Partidului Popular European, care se va desfasura la Dublin si in cadrul caruia se va alege candidatul pentru presedintia Comisiei Europene.

Prezidat de premierul irlandez Enda Kenny si de presedintele PPE, Joseph Daul, Congresul care va avea loc la Dublin va dezbate programul electoral al Partidului Popular European si va alege candidatul pentru presedintia Comisiei Europene.

Potrivit unui comunicat de presa al Partidului Popular European, 2000 de participanti din 39 de state au fost invitati sa participe la Congresul PPE din Irlanda, printre care 12 sefi de stat si de guvern din Europa, transmite MEDIAFAX.

La eveniment sunt asteptati cancelarul Germaniei, Angela Merkel , premierul Spaniei, Mariano Rajoy, presedintele Romaniei Traian Basescu, premierul Ungariei, Viktor Orban, premierul Poloniei, Donald Tusk, premierul Suediei, Fredrik Reinfeldt, premierul Letoniei, Laimdota Straujuma, premierul Greciei, Antonis Samaras, premierul Finlandei, Jyrki Katainen, premierul Portugaliei, Pedro Passos Coelho si presedintele Ciprului, Nicos Anastasiades.

De asemenea, vor participa la Congres presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, si presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Procesul de selectie pentru candidatura la presedintia Comisiei Europene demareaza joi. Pentru a fi nominalizati, candidatii trebuie sa aiba sustinerea propriilor partide, precum si sprijinul altor doua partide din tari UE, altele decat tara de origine a candidatului.

Termenul limita pentru depunerea candidaturilor este 5 martie. Pe 6 martie, in cadrul Congresului PPE, se vor valida candidaturile, votul final urmand a fi dat pe 7 martie, cand va fi lansata si campania electorala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.