Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a afirmat, joi, comentand declaratia lui Liviu Dragnea potrivit careia USD poate asigura guvernarea, din punct de vedere aritmetic, fara PNL, ca aritmetic este posibil, dar ar fi o "guvernare foarte chinuita", adaugand: "Practic, greu la deal cu boii mici".

Intrebat, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza declaratia lui Liviu Dragnea potrivit careia noua alianta electorala USD, formata din PSD, UNPR si PC, poate asigura guvernarea, din punct de vedere aritmetic, fara PNL, Klaus Iohannis a spus: "Aritmetic se poate. Practic, greu la deal cu boii mici".

Potrivit MEDIAFAX, el a mai spus ca ar fi "o guvernare foarte chinuita", iar intrebat daca in acel caz ar fi necesara cooptarea UDMR la guvernare, Iohannis a afirmat ca "in calculele lui Dragnea intra si UDMR".

"In ecuatie, in calculele domnului Dragnea, intra si UDMR, altfel nu iese calculul. La modul teoretic se pot crea tot felulde scenarii", a adaugat prim-vicepresedintele PNL.

Intrebat, de asemenea, daca PNL ia in calcul iesirea de la guvernare, Iohannis a negat, spunand ca acest lucru nu a fost discutat nici la negocierile din USL si nici in partid.

Potrivit lui Iohannis, o eventuala iesire de la guvernare ar fi "un pas important care influenteaza mersul lucrurilor", insa aceasta "nu este o tema in partid".

Klaus Iohannis a mai spus ca in PNL exista sustinatori ai ideii de iesire de la guvernare, la fel cum exista sustinatori ai ramanerii la guvernare.

"Se accepta pareri alternative in PNL. Suntem un partid care mi se pare foarte democratic", a adaugat prim-vicepresedintele PNL.

Citeste si: Dragnea: USD poate asigura guvernarea, fara PNL


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.