Presedintele Traian Basescu nu a colaborat cu Securitatea, a concluzionat Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, dupa ce a analizat noi documente descoperite in arhive.

Cele doua noi documente sunt rapoarte profesionale transmise de Traian Basescu, in calitate de reprezentant NAVROM, privind activitatea curenta, scrie EVZ.ro.

Pentru acest nou raport, CNSAS a analizat peste 100 de file din doua dosare informative care nu fusesera parcurse pana acum.

Aceste doua dosare fac referire la negocierea unor contracte dintre NAVROM si alte companii din occident. In calitate de reprezentant al NAVROM in Belgia si Olanda, Basescu a purtat negocierile urmarite si de Securitate.

Dupa analizarea acestor documente, CNSAS confirma deciziile anterioare emise de aceasta institutie, in 2002, 2004 si 2006, prin care se stabileste ca Traian Basescu nu agent sau colaborator al Securitatii.

"Documentele citate in cuprinsul adeverintei se refera la aspecte economice si comerciale, specifice postului ocupat de NAVROM si nu fac referire la activitati sau atitudini potrivnice regimului comunist. De asemenea, in continutul documentelor citate, nu rezulta ca persoana verificata ar fi vizat ingradirea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului. Nu exista niciun fel de indicii cu privire la calitatea persoanei verificate de ofiter de Securitate, astfel incat nu poate fi retinuta nici calitatea de lucrator al Securitatii", se arata in adeverinta emisa de CNSAS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.